Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Comunicate de Presa

5 sfaturi pentru a optimiza performanța unor piese înărcător

Încărcătoarele sunt o opțiune potrivită pentru orice șantier de lucru. Acestea sunt echipamente versatile și rezistente, dar pot fi chiar și mai performante dacă țineți seama de câteva aspecte.

Aflați din articolul următor 5 sfaturi, care să vă ajute să asigurați longevitatea utilajului dumneavoastră și să vă bucurați de piese încărcător cât mai mult timp.

Verificați și înlocuiți

 Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru încărcătorul dumneavoastră este să dezvoltați un program de inspecție și întreținere. Dacă sunteți consecvent, veți vedea beneficiile în scurtă vreme.

Filtrele de aer, de combustibil și de ulei au nevoie de inspecții constante. Acest aspect este vital pentru performanța echipamentului. Dacă acestea sunt murdare sau înfundate, pot duce la apariția unor defecțiuni serioase, de multe ori pompele fiind cele care au de suferit, de exemplu o pompa de ulei încarcător.

Verificați în mod regulat lichidele încărcătorului și înlocuiți-le conform intervalelor de schimbare recomandate. Atașamentele trebuie și ele inspectate pentru a vă asigura că nu au urme de uzură sau fisuri.

Pentru o bună funcționare a încărcătorului este musai ca anvelopele să aibă presiunea potrivită. După finalizarea acestor operațiuni urmează pregătirea utilajului. Este recomandat să lăsați încărcătorul să se încălzească câteva minute înainte de a începe activitatea.

Respectați procedurile de operare în siguranță

Acest sfat are un dublu avantaj. Operarea unui încărcător în siguranță este bun atât pentru dumneavoastră, cât și pentru utilaj. Respectând procedurile, durata de viață a unor piese înărcător va fi prelungită considerabil.

Operatorii atenți și preciși sunt un atu valoros. Dacă au grijă să nu supraîncarce utilajul și țin cont de capacitatea cupei sale, vor contribui la optimizarea performanței. Utilizarea unui încărcător nu este atât de simplu pe cât pare și nerespectarea procedurilor poate duce la deteriorarea echipamentului.

Bazați-vă pe manual

Orice înărcător vine la pachet cu un manual de operare și întreținere. De acolo veți afla cum să îngrijiți piese înărcător pentru a avea cele mai bune rezultate.

De ce să bănuiți, când puteți merge la sigur? Producătorii utilajului au investit timp și atenție pentru a vă oferi răspunsuri precise. Este bine să consultați mereu manualul, indiferent dacă aveți nevoie de îndrumări privind întreținerea, setări, funcții sau siguranță.

Monitorizați, pe măsură ce lucrați

Majoritatea sarcinilor legate de întreținere se realizează înainte de începerea activității și după terminarea acesteia. Însă, pentru cei ce vor să obțină un maxim de performanță, lucrurile nu se încheie aici.

În timp ce lucrați, încercați să fiți atent la modul de funcționare al încărcătorului. Dacă observați ceva ieșit din comun, nu ezitați să verificați. Eventuale zgomote neobișnuite, modificări ale afișajului sau pur și simplu scăderea bruscă a performanței pot fi semnale de alarmă.

Dacă depistați din timp astfel de probleme, nu veți compromite proiectul. Micile defecțiuni pot fi rezolvate rapid, schimbând cu ușurință  niște piese încărcător și apoi puteți recupera, pentru a fi din nou în grafic.

Țineți cont de mediul de lucru

Gradul de performanță nu este întotdeauna același, chiar dacă folosiți un model de încărcător identic pentru două proiecte diferite. Asta pentru că există mai multe aspecte care pot face diferența.

Unul dintre acestea este mediul de lucru. Cu cât acesta este mai aspru și condițiile de lucru sunt mai dificile, utilajul va avea nevoie de mai multă întreținere. Piesele de încărcător sunt rezistente dar se pot deteriora mai ușor dacă nu primesc ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.