Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Elementele de bază ale antigelului. De ce aveți nevoie de antigel?


Ce este antigelul?

Antigelul este un lichid colorat care aflat în radiatorul dvs. Antigelul se mai numește și lichid de răcire și se găsește în diferite culori. La ce folosește antigelul:

• împiedică înghețarea apei din radiator și din motor la temperaturi scăzute.

• împiedică, totodată, fierberea aceleiași ape la temperaturi ridicate.

• servește ca lubrifiant pentru piesele cu care intră în contact, cum ar fi pompa de apă.

Ingredientul principal al lichidului de răcire utilizat în prezent este etilenglicolul. Dacă este amestecat corect (ideal este un amestec în proporție de 50/50 antigel și apă), etilenglicolul poate împiedica înghețarea fluidului din radiator chiar și la temperaturi de până la -35 de grade Celsius și, totodată, împiedică fierberea fluidului la temperaturi care ating până la 135 de grade Celsius.

Este important să vă asigurați că vehiculul dvs. are cantitatea adecvată de antigel auto în orice moment. Dacă antigelul auto este la un nivel scăzut, acest lucru poate provoca supraîncălzirea sau înghețarea motorului, ceea ce vă poate cauza mari pagube pe termen lung, deci asigurați-vă că verificați nivelul antigelului la fiecare 2-3 luni.

Cum să verificați nivelul antigelului auto

Pentru verificarea nivelului de antigel, nu este neapărat nevoie să deschideți capacul radiatorului. Verificați, mai întâi, dacă lichidul ajunge la linia indicatorului „complet” din partea laterală a rezervorului pentru lichidul de răcire. Acest rezervor face parte din sistemul de recuperare a lichidului de răcire. Dacă lichidul nu ajunge la linia indicatorului „complet”, deschideți capacul rezervorului și adăugați un amestec în proporție de 50/50 apă și lichid de răcire până ajunge la marcajul respectiv. Puteți folosi lichide de răcire care sunt gata amestecate. Lichidul preamestecat este recomandat, mai ales pentru că asigură procentul corespunzător de apă și de antigel. Totuși, când îl achiziționați, este bine să verificați partea laterală a recipientului, pentru a vedea dacă este într-adevăr preamestecat sau dacă mai trebuie să adăugați apă.

Atenție! Niciodată să nu adăugați doar apă în sistemul de răcire, decât în ​​caz de urgență. Motivul este că majoritatea motoarelor moderne au în componență chiulase din aluminiu. Acestea au nevoie de proprietățile anticorozive prezente în antigel. Nu uitați să utilizați de fiecare dată un amestec de 50/50 apă și antigel auto.

Acționați cu precauție!

Unele dintre aceste rezervoare pentru lichidul de răcire se află sub presiune și au un capac de presiune la radiator, care poate „sări” atunci când deschideți rezervorul. Dacă aveți un vehicul mai vechi, este posibil ca mașina dvs. să nu aibă un rezervor pentru lichidul de răcire, așadar, va trebui să deschideți chiar capacul radiatorului, pentru a verifica nivelul de antigel auto.

Nu adăugați niciodată lichidul de răcire la motorul cald!

În cazul în care constatați că trebuie să completați cantitatea de antigel, este recomandat să așteptați până la răcirea motrului. Astfel, veți preveni posibilitatea de a vă arde motorul sau de a sparge blocul motor. Chiar și când întâmpinați probleme pe marginea drumului și trebuie doar să adăugați apă înainte de a ajunge la un atelier de reparații auto, așteptați neapărat până când motorul se răcește. Nu deschideți capacele rezervorului de antigel sau ale radiatorului în timp ce motorul este fierbinte, nici chiar doar pentru a verifica nivelul. Dacă faceți acest lucru, mai ales într-un sistem sub presiune, capacul poate sări brusc, iar lichidul fierbinte vă poate cauza răni grav.

Note suplimentare despre antigel:

• Dacă lichidul de răcire devine incolor, ruginit sau conține obiecte străine care plutesc în el, va trebui să spălați complet sistemul de răcire și să adăugați un nou amestec în aceeași proporție de 50/50.

• Dacă observați că lichidul de răcire are o suprafață cleioasă sau uleioasă, asigurați-vă că vă duceți imediat vehiculul la un mecanic. Acesta va trebui să verifice scurgerile interne ale garniturii de cap și să aibă instrumente specializate pentru a efectua această verificare.

• Verificați furtunurile radiatorului. Dacă apar scurgeri, dacă sunt deformate sau crăpate – trebuie să le înlocuiți imediat.

Pentru mai multe detalii despre folosirea corectă a antigelului, pentru sfaturi de specialitate sau achiziționarea unei game variate de antigel auto, apelați cu încredere la Lecoimpex.

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *