Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Informații importante pe care trebuie să le cunoști despre brichetele de rumeguș


Realizate din rumeguș, adică reziduuri lemnoase obținute cu precădere în fabricile de prelucrare a lemnului, brichetele reprezintă produse ecologice, care pot fi folosite cu încredere drept combustibil solid de către persoanele care își doresc să contribuie activ la protejarea mediului înconjurător, obținând totodată confortul termic de care au nevoie în căminele personale.

Important de menționat mai este și faptul că brichetele pot fi obținute inclusiv din scoarță de copac, dar și din alte tipuri de deșeuri lemnoase. La final, materialele sunt asemănătoare din punct de vedere al formei cu cărămizile, putând avea diferite tipuri de dimensiuni, astfel încât să fie folosite pe scară largă.

Cei care sunt interesați de achiziționarea unor brichete rumeguș de calitate trebuie să fie, însă, foarte bine informați înainte de a le folosi!

Cum sunt produse?

Pentru că brichetele de rumeguș să fie unele de calitate, producătorii folosesc astăzi o tehnologie modernă și interesantă, cu ajutorul căreia aplică o presiune foarte mare asupra materialelor pe care le au la dispoziție, obținând astfel un combustibil natural de calitate.

Atunci când resturile de lemn sunt supuse unei temperaturi foarte mari, dar și unei presiuni ridicate, ele elimină lignină, un adeziv natural excelent, care împiedică nevoia de utilizare a lianților chimici.

Pentru că procesul de fabricație să fie unul cât mai simplu, specialiștii în domeniu au observat de-a lungul timpului că materialele pe care le folosesc trebuie să aibă o umiditate de minimum 6%, respectiv cel mult 16% atunci când produc brichetele. În acest fel, combustibilul va avea o capacitate calorică de ardere foarte bună.

Cum se folosesc?

Imediat după cumpărarea brichetelor, specialiștii https://www.tomibena.ro/, susțin că este important ca oamenii să se informeze despre cum să le folosească corect. De exemplu, depunându-le în rezervorul centralelor termice, se poate asigura o ardere ,,curată”, întrucât combustibilul are o umiditate scăzută și o esență compactă.

Inițial se recomandă așezarea a cel mult 2 – 3 brichete în rezervorul centralelor, care să fie aprinse. Arderea necesită foarte mult aer, cee ace înseamnă că valvele de admisie a aerului trebuie să fie deschise până când brichetele încep să ardă cu flacăra. Ulterior, admisia poate fi scăzută. În același timp, utilizatorii mai trebuie să știe că nu este necesar să umple complet camera de ardere, întrucât brichetele își măresc volumul.

Capacitate calorică

În ceea ce privește capacitatea calorică a brichetelor, trebuie menționat faptul că ele au un conținut foarte redus de umiditate, însemnând astfel că ard mai mult timp și au o putere mai mare. De exemplu, dacă un kilogram de emn are un conținut de apă cuprins între 12 și 20%, ele poate asigura o putere calorică de 4 kWh/kg, pe când un kilogram de brichete poate asigura o capacitate calorică de 4,6 kW, până la 5,6 KW. Diferența este una notabilă, fiind unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii preferă combustibilul ecologic.

Căldură emisa

Nu în ultimul rand, cantitatea de căldură pe care brichetele o pot emite este superioară, în comparație cu cea produsă de lemne. Datorită densității din brichetele din rumeguș, flacăra pe care acestea o pot produce este mai densă, asigurând astfel confortul termic pentru o perioada îndelungată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *