Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Îți dorești să petreci mai mult timp în aer liber? Iată cum poți face asta!


Un adult obișnuit petrece majoritatea timpului în interior, fie în casă, fie în clădirea de birouri unde lucrează. Dacă acesta este și cazul tău, trebuie să iei măsuri pentru a petrece mai mult timp afară.

Nu te gândi că pentru a petrece timp în aer liber trebuie să evadezi din oraș și să organizezi activități pentru care trebuie să îți iei concediu de la serviciu, precum excursiile și traseele montane. Din fericire, există modalități prin care poți include în activitățile de zi cu zi intervale de timp mai scurte sau mai lungi în care să stai afară, în natură, sau pur și simplu sub razele soarelui.

Așadar, iată ce poți face pentru a petrece mai mult timp în aer liber zi de zi:

  • Înlocuiește mașina cu bicicleta pentru deplasările zilnice

Mersul cu bicicleta la serviciu sau în alte locuri unde ai treabă te va scăpa de nervii și agitația provocate de trafic și de lipsa locurilor de parcare, făcând și economii consistente prin eliminarea cheltuielilor cu combustibilul. În plus, vei petrece timp în aer liber, iar prin efortul depus, vei și mai sănătos și vei câștiga energia de care ai nevoie pentru a fi cât mai productiv.

  • Mergi în parc în pauza de masă de la serviciu

Dacă lucrezi în centrul orașului, poate fi dificil să găsești un parc în apropiere, pentru a-ți savura masa de prânz în natură, dar în acest caz, chiar și o băncuță mai retrasă de la zgomotul mașinilor poate fi benefică, deoarece astfel îți vei putea lua doza zilnică necesară de vitamina D prin expunerea la razele soarelui.

  • Ia masa cu familia sau prietenii în grădina casei tale

Indiferent dacă este vorba despre prânzul cu familia sau o masă mai mare, la care îți inviți prietenii sau vecinii, renunță la rezervările la restaurante și organizează festinul chiar în grădina casei tale. Atmosfera relaxantă și aerul proaspăt vor crea un cadru ideal pentru socializare și bună dispoziție. Dacă nu ai mobila de terasă necesară, vezi aici oferta de scaune și mese pentru grădină de la Homelux.ro. Poți obține un spațiu relaxant și primitor, care te va îmbia să petreci mai mult timp afară, la aer curat.

  • Lucrează în aer liber

Dacă încă poți să muncești de acasă, nu sta toată ziua închis în birou sau în living, ci mută-te în curte, pe terasă sau într-un parc liniștit, unde să îți poți face treaba fără să fii deranjat de trecători! Lucrul în aer liber te va ajuta să gândești mai limpede, să te concentrezi mai bine și să ai idei mai creative.

  • Înlocuiește sala de fitness cu parcul sau curtea casei

De ce să te înghesui cu alți oameni într-o sală de fitness, când afară este o vreme numai bună pentru alergare și exerciții fizice în aer liber? Creează-ți în curte un colț dedicat sportului sau mergi în parc, pentru a respira aer proaspăt și a evita aglomerările.

Așadar, iată cât de puțin trebuie să faci pentru a câștiga cât mai mult timp petrecut în aer liber. Cu cât vei sta mai mult afară, cu atât te vei simți mai creativ, relaxat și plin de viață.

Sursa foto: Pexels.com

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *