Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

O strategie responsabila. Ciuburciu (Vascar): “Cumparam carne mai scumpa, de la abatoare cu standarde inalte”


Pe langa profit, pentru o companie este foarta importanta perceptia publicului si satisfacerea nevoilor unui numar cat mai mare de clienti. Asa considera Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, cu o traditie de peste 37 de ani pe o piata extrem de competitiva. Directorul General, Vlad Ciuburciu, a declarat, intr-un interviu, ca prefera sa achizitioneze materie prima mai scumpa, pentru ca brandul pe care il conduce sa isi pastreze prezenta la export.

“In principal, achizitionam carne din Uniunea Europeana. Cumparam si din Romania, insa, tinand cont de pesta porcina, majoritatea fermierilor si abatoarelor primesc stampila hexagonala. Iar, intrucat Vascar exporta produse in tari din UE cu comunitati importante de romani, este nevoie de carne cu stampila ovala. Este destul de dificil de procurat materie prima cu stampila ovala din Romania si tocmai din acest motiv suntem fortati sa cumparam carne de la abatoare cu standarde inalte, din tari precum Germania, Spania sau Belgia, unde pesta porcina este foarte bine tinuta sub control si care ne furnizeaza materie prima de cea mai buna calitate, la un pret corect”, spune Vlad Ciuburciu.

Directorul General Vascar precizeaza ca situatia s-a inrautatit, din acest punct de vedere, in ultimii trei ani. “Pana sa apara si sa se dezvolte pesta porcina in tara noastra, la mijlocul anului 2018, obisnuiam sa cumparam in special materie prima din Romania. Insa lucrurile s-au schimbat, foarte multe judete au primit din partea autoritatilor competente o clasificare ‘rosie’, ceea ce inseamna ca pot furniza carne doar procesatorilor care vand exclusiv in Romania. Insa, la Vascar, vrem sa ne mentinem exporturile, chiar daca am avut la un moment dat posibilitatea de a renunta la ele”, mai spune Ciuburciu (Vascar).

Acesta a explicat si motivul pentru care compania pe care o conduce a preferat aceasta varianta, chiar daca este una mai costisitoare. “Am avut o oportunitate de a economisi, cumparand materia prima doar din Romania si axandu-ne pe vanzarile locale, insa am preferat sa achizitionam carne la un pret mai mare, din spatiul comunitar, pentru a ne pastra stampila si a fi vizibili si la export”, precizeaza Directorul General Vascar.

Produsele companiei destinate exportului ajung in special in tarile din Europa cu mari comunitati de romani, in raioanele special dedicate acestora din marile hypermarket-uri. Este vorba in special despre conserve, care au un termen de valabilitate ridicat, iar acestea reusesc sa le aduca aminte celor plecati de gustul traditional de acasa si, de ce nu, chiar de gustul copilariei.

Vascar, infiintata inainte de Revolutie sub numele de Industria Carnii, este o companie cu capital 100% romanesc, avand peste 400 de angajati si o fabrica cu o capacitate extinsa de productie, la Vaslui. Detinatoare a doua branduri apreciate la nivel national, Vascar si Moldova in Bucate, compania este unul dintre principalii angajatori din regiunea Moldovei si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local. La finalul anului 2020, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 22,8 milioane de euro, cu 13% mai mult decat in 2019. In ultimii 5 ani, Vascar a contribuit cu 8 milioane de euro la bugetul de stat, dintre care 2,3 milioane euro in 2020

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *