Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Polenul crud si beneficiile sale


Auzim tot mai des despre polenul crud si beneficiile sale. Polenul crud poate fi gasit, atat in magazinene online, cat si in farmacii, plafare sau supermaket. Pretul pentru polenul crud este accesibil tuturor persoanelor interesate de sanatatea lor. Dar stim oare ce minune a naturii reprezinta polenul?

Ce este, de fapt, polenul?

Polenul este samanta masculina a florilor. Este necesar pentru fertilizarea plantei. Particulele mici constau in corpusculi de 50/1000 milimetri. Fiecare varietate de flori din univers da un praf de polen.

Polenul de albine este alimentul tinerei albine si este de aproximativ 40% proteina. Este considerata unul dintre cele mai complete alimente naturale ale naturii.

Acesta contine aproape toate substantele nutritive necesare oamenilor. Aproximativ jumatate din proteina sa este sub forma de aminoacizi liberi care sunt gata de a fi utilizati direct de catre organism. O astfel de proteina foarte asimilabila poate contribui semnificativ la nevoile de proteine ​​ale fiecaruia.

Unul dintre cele mai interesante fapte despre polenul de albine este ca nu poate fi sintetizat intr-un laborator. Cand cercetatorii iau o albina si o hranesc cu polenul facut de om, albina moare chiar daca toti nutrientii cunoscuti sunt prezenti in alimentele sintetizate produse in laborator.

Multe mii de analize chimice ale polenului de albine au fost facute cu cele mai recente echipamente de diagnostic, dar mai exista inca unele elemente prezente in polenul de albine pe care stiinta nu le poate identifica.

Albinele adauga ceva „extra” misterios al lor. Aceste elemente neidentificabile pot fi foarte bine motivul pentru care polenul albinelor functioneaza atat de spectaculos impotriva a numeroasele conditii diverse de sanatate.

Nutritie completa si beneficii polen crud

Polenul de albine crud contine toate componentele esentiale ale vietii. Procentul de elemente de intinerire din polenul albinelor depaseste remarcabil cele prezente in drojdia de bere si germeniul de grau.

Polenul de albine crud corecteaza alimentarea deficitara sau dezechilibrata in obiceiurile alimentare ale civilizatiei noastre actuale, adesea cu ingrediente chimice adaugate, care ne expun la probleme fiziologice atat de diverse.

Polenul crud este considerat un tonic energetic si nutritiv in medicina chineza. Culturile din intreaga lume il folosesc intr-un numar surprinzator:

Polenul este, de asemenea, gandit pentru a proteja impotriva radiatiilor si pentru a avea calitati anti-cancer.

Deficientele nutritive si toate problemele de sanatate sunt recunoscute pe plan mondial drept o problema tot mai mare. Deoarece polenul de albine contine toate substantele nutritive necesare pentru mentinerea vietii, acesta este utilizat pe scara tot mai mare pentru hranirea si sanatatea umana.

Stiinta ne invata ca polenul contine multe substante care se combina pentru al face sa fie o hrana sanatoasa, nutritiva si completa. Exista numeroase rapoarte din experienta medicala care arata in mod concludent ca beneficiile polenului crud depasesc beneficiile unui simplu articol alimentar. Si albinele fac cea mai mare parte a muncii.

Polenul colectat de albine este bogat in proteine, aminoacizi liberi si vitamine, inclusiv complexul B si acidul folic.

Polenul de albine este o hrana completa si contine multe elemente pe care produsele de origine animala nu le poseda. Polenul de albine este mai bogat in proteine ​​decat orice sursa animala.

Contine mai multi aminoacizi decat carnea de vita, oua sau branza cu greutate egala. Polenul de albine este concentrat in special in toate elementele necesare vietii.

Minuni medicale

Cercetatorii au demonstrat ca exista o substanta in polenul de albine care inhiba dezvoltarea numeroaselor bacterii daunatoare. Experimentele au aratat ca polenul de albine contine un factor antibiotic eficient impotriva salmonelei si a unor tulpini de bacterii.

La nivel clinic, studiile au aratat ca un efect regulator asupra functiei intestinale poate fi atribuit polenului albinelor. Prezenta unei proportii ridicate de celuloza si fibre in polen, precum si existenta factorilor antibiotici, toate contribuie la explicarea acestui efect eficace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *