Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Sport

Regulile stricte de la volei si echipamentele aferente de la Art Sport Total


Voleiul este un joc de echipa tot mai la moda in ultimul timp. Avantajul sau este ca poate fi jucat aproape oriunde – ai nevoie doar de un fileu si de o suprafata pe care o poti delimita pentru a arata ca un teren special pentru volei. Sau, mai simplu, poti achizitiona echipamente si accesorii pentru volei de la Art Sport Total.

Intr-un meci de volei joaca doua echipe pe o suprafata de joc impartita egal, delimitata de un fileu. Scopul fiecarei echipe este sa nu lase mingea sa atinga solul din propriul teren. Voleiul este practic un joc de strategie rapida.

Reguli de baza la volei

In primul rand, pe langa contactul blocajului, fiecare jucator poate executa doar 3 lovituri ale mingii, scopul lor fiind cel de a trimite mingea in terenul adversarilor.

Jocul de volei se opreste doar atunci cand jucatorii unei echipe nu desfasoara corect jocul sau mingea atinge solul terenului unuia dintre adversari. Pentru orice faza de joc castigata, echipa in cauza va primi un punct.

Pe www.artsporttotal.ro se regasesc toate cele necesare pentru a desfasura un meci de volei asa cum trebuie. Vorbim de un magazin online specializat in comercializarea de articole sportive inalt calitative.

Ce inaltime trebuie sa aiba fileul la volei?

Atunci cand achizitionezi accesorii volei trebuie sa stii ca marginea superioara a fileului trebuie sa fie plasata la inaltimea de 2,24 m pentru femei si 2,43 pentru barbati. Inaltimea fileului nu se masoara la capete, ci la mijlocul terenului. Bineinteles, nu se admit diferente intre mijlocul fileului si capetele acestuia ce depasesc mai mult de 2 cm.

Ce mingi sunt bune pentru volei?

Pe langa echipament volei ai nevoie si de o minge specifica. Aceasta trebuie sa fie sferica, din piele naturala sau sintetica. In plus, interiorul sau trebuie sa fie neaparat prevazut cu o camera din cauciuc sau un material aproximativ la fel.

O minge perfecta pentru volei are intre 260 si 280 de grame, iar circumferinta sa este cuprinsa intre 65 si 67 de cm. Art Sport Total iti pune la dispozitie toate cele necesare pentru ca tu sa poti juca volei ca un adevarat profesionist. De la echipamente de joc si pana la accesorii, toate iti sunt puse la dispozitie in mediul online pe artsporttotal.ro. Acceseaza magazinul online si incepe pregatirile pentru viitoare ta cariera in volei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.