Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Casa si gradina

Sfaturi de care să ții cont atunci când ai begonii semperflorens

Grădina este locul în care putem deveni creativi și ne putem simți bine, făcând ceea ce ne place. În cazul în care obișnuiești să îngrijești florile preferate în fiecare zi, cu siguranță că ai nevoie în grădina ta și de Ghețișoara (sau begonia semperflorens). Spre deosebire de alte plante, acesta iese în evidență datorită originii sale și, în același timp, regulilor în ceea ce privește îngrijirea ei. De altfel, nu de puține ori planta ajunge să moară repede, în special atunci când nu este îngrijită în mod corespunzător. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct câteva sfaturi de care este bine să ții cont atunci când ai begonii semperflorens!

  1. Care este originea acestei flori

Begonia semperflorens este o plantă originară tocmai din Brazilia, care rezistă cel mai bine la temperaturi crescute. Datorită originii sale, iarna nu este anotimpul preferat al acestei plante, motiv pentru care este imperios necesar să fie introdusă în spații adăpostite, cu multă lumină. Potrivit specialiștilor, în comparație cu alte plante, aceasta necesită lumină timp de 12 ore în fiecare zi, în special în sezonul rece. Această regulă este imperios necesară pentru ca planta să înflorească și să înfrumusețeze locul.

  • Begonia semperflorens nu suportă soarele în mod direct

În ciuda faptului că iarna nu este anotimpul preferat, vara planta poate să înflorească și să se dezvolte mult mai bine, însă nu în contact direct cu soarele. Dat fiind faptul că tulpina acestei plante este suculentă, solul trebuie să fie foarte bine drenat și fertilizat. Din punct de vedere tehnic, vorbim aici despre un sol cu un pH între 5,5 și 6, ceea ce înseamnă că are nevoie de un substrat acid. În cazul în care această valoare ajunge la peste 6, solul este lipsit de fier, ceea ce afectează dezvoltarea plantei.

  • Begonia semperflorens se înmulțește prin semințe și prin butași

Atunci când vrei să înmulțești această plantă, este extrem de important să ții cont de faptul că cel mai bun moment să faci acest lucru este primăvara. Acest lucru se bazează pe faptul că butașii înrădăcinează în această perioadă, inclusiv atunci când se introduce într-un pahar cu apă. Astfel, vei putea să vezi rădăcinile în doar câteva săptămâni.

Tot din această categorie vorbim și despre germinare, proces care se întinde pe o perioadă de două săptămâni, în cazul în care temperatura se situează între 23 și 26 de grade Celsius. În același timp, umiditatea trebuie să fie la un nivel ridicat, undeva la peste 95%. Tot acest proces se derulează în prezența luminii, însă ținând cont de faptul că semințele nu trebuie să fie acoperite cu pământ. Chiar dacă solul pare să fie umed, aceasta trebuie să fie starea lui pe parcursul întregului proces, întrucât uscarea lui nu este recomandată.

Un alt aspect de care este foarte bine să ții cont se rezumă la faptul că această plantă necesită îngrijire atentă, în special atunci când are ramuri mult prea lungi sau unele mult prea firave. În această situație, planta trebuie să fie tunsă în mod repetat, astfel încât să crească în mod compact și foarte rapid.

  • Begonia semperflorens trebuie să fie mutată în ghivece mari sau chiar în grădină

În momentul în care planta dispune de trei perechi de frunze, este momentul ca aceasta să fie mutată fie în ghivece mai mari, fie în grădină. De altfel, floarea este extrem de decorativă nu doar în ceea ce privește florile în diverse nuanțe de alb, roșu sau roz, ci și prin frunze lucioase și extrem de colorate. Mulțumită acestor nuanțe, grădina ta va fi extrem de aspectuoasă și va avea un aspect impecabil, pe tot parcursul anotimpurilor calde. Cu toate acestea, este extrem de important de reținut faptul că iarna lucrurile nu stau atât de bine pentru această plantă, motiv pentru care va trebui să o muți în interior sau într-un spațiu călduros. În caz contrar, aceasta nu va reuși să facă față temperaturilor joase.

Asigură-te că știi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când ai la tine acasă begonia semperflorens. Mulțumită tuturor sfaturilor menționate mai sus, îți va fi mult mai ușor să faci întregul proces, pe care să-l urmezi încă de la bun început!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.