Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Tips & Tricks: Cum folosesti un lac pentru parchet? Afla cele mai bune trucuri


Casa este mai mult decat imaginea ta. Este mediul in care traiesti, unde te incarci cu energie si unde revii cu drag, indiferent de cat de grea ti-a fost ziua. O casa curata, renovata si colorata este ceea ce ne dorim cu totii.

Cateva secrete pentru a reusi o amenajare cat mai personalizata au legatura cu decoratiunile alese, cu perdelele vaporoase si o un strat de lac pentru parchet: www.klebrom.ro/lac-pentru-parchet-si-scari/ bine intretinut.

Avantajele folosirii unui lac pentru parchet de calitate

Suntem obisnuiti sa ne gandim la parchet ca la un element clasic, avand singurul avantaj de a ne oferi o suprafata de mers cat mai confortabila. De cele mai multe ori il neglijam si nu ii oferim mai mult decat o curatare saptamanala.

Insa, putem sa ne gandim la parchet ca la un element important pentru noi si sa ii dam un rol nou, daca ne decidem sa folosim un lac pentru parchet care ii poate prelungi viata si care ii ofera un aspect cat mai placut.

Parchetul este de mai multe feluri si este important sa aflam de la inceput de fel de lac avem nevoie pentru a obtine rezultate cat mai performante.

Tipuri de parchet:

  • Parchet masiv – este intotdeauna cel mai dorit dar si cel greu accesibil, din cauza pretului mai ridicat. Are frumusete si o “caldura” naturala, si cu o intretinere corespunzatoare va rezista foarte multi ani. Fiind lemn natural are si dezavantaje, nefiind recomandat pentru parterul cladirilor, bai sau bucatarii. De asemenea, nu se poate monta direct pe beton;
  • Parchet stratificat – este foarte asemanator cu parchetul masiv, fiind mai putin sensibil datorita modului de realizare (straturile sunt dispuse perpendicular). Este mai rezistent din punct de vedere mecanic si poate fi direct montat pe beton, dar cu anumite conditii;
  • Parchet laminat: este o solutie decorativa eleganta, cu design placut, usor de aplicat si de intretinut. Pretul este unul accesibil si din acest motiv este ales in general pentru renovarile rapide si care nu beneficiaza de un buget generos.

Indiferent de ce tip de parchet avem in casa, cu o ingrijire corespunzatoare ii vom prelungi in mod semnificativ durata de viata si frumusetea pe care o transmite in toata camera.

In camerele cu trafic intes, parchetul este supus la multe socuri mecanice iar rezultatul acestora se vede in zgarieturi, crapaturi si diverse pete aparute pe suprafata parchetului. Alegand un lac pentru parchet de calitate si aplicandu-l in mod corespunzator, in conformitate cu instructinile producatorului, putem atenua toate imperfectiunile de pe suprafata parchetului.

Un lac pentru parchet nu are doar rolul de a reda stralucirea parchetului ci il si protejeaza impotriva agresiunilor la care este supus zilnic. Multe dintre lacuri ofera o rezistenta crescuta la zgariere, protejand cel mai bine.

Cum se aplica un lac pentru parchet?

Aplicarea unui lac pentru parchet este o activitate destul de minutioasa, care necesita atat pregatiri inainte de realizare dar si multa grija dupa finalizare.

Parchetul trebuie curatat si slefuit foarte bine. Daca este cazul, se pot chitui zgarieturile mai vizibile. Slefuirea se poate face atat manual, direct cu smirghel fin, dar si cu un slefuitor electric de mana. Aceasta metoda, cu aparatul special, este mai comoda si mai usor de realizat, avand rezultate mai performante. Insa trebuie sa aveti in vedere costul necesar achizitionarii acestuia.

Ca sa aplicam cat mai bine stratul de lac pentru parchet putem folosi un trafalet special. Acesta ne ajuta sa intindem in strat cat mai uniform lacul, fara sa fie nevoie sa revenim in anumite zone.

Putem apela si la pensula pentru a aplica un strat de lac pentru parchet care nu va fi insa la fel de uniform ca in cazul trafaletului. Este o varianta mai greoaie si care necesita mai multa atentie la detalii.

Exista si tipuri de lac pentru parchet care pot fi aplicate prin pulverizare. Aceasta este cea mai rapida si mai usoara metoda dar este nevoie de o persoana cu experienta in domeniu.

Pentru un rezultat de durata, trebuie aplicate minim 2 straturi de lac (in functie de tipul de lac pentru parchet, numarul de straturi poate varia). Este important sa nu uitam de slefuirea intre straturi, care este necesara pentru o aderenta de durata.

Mai multe informatii despre tipurile de lac pentru parchet recomandate de specialitati puteti citi pe www.klebrom.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *