Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Tipuri de piele pentru pantofi


Materialul din care sunt confecționați pantofii este extrem de important deoarece acesta indică atât comoditatea acestuia, cât și statutul social.

Cel mai popular material este pielea deoarece pare să fie foarte rezistent la purtare; varianta cea netedă este șlefuit bine la exterior așa încât materialul să fie neted și apoi este acoperit cu ceara pentru a avea strălucire; pielea pantofilor este realizată, în general din piele de vițel, vacă, porc.

Un alt tip de piele este cea întoarsă, utilizata la botinele Calvin Klein , care este foarte elegantă și fină, dar care foarte greu se întreține deoarece nu este prea rezistentă la umiditate și murdărie; există, însă, soluții speciale cu care pielea întoarsă se poate trata și îngriji așa încât să își păstreze aspectul plăcut. Din piele întoarsă se pot confecționa pantofi și ghete elegante, care, însă sunt ceva mai greu de îngrijit.

Există și pielea sub formă de năbuc, care adesea este confundat cu pielea întoarsă, dar care este diferit, stratul superior fiind deosebit de catifelat, asemănător cu pielea întoarsă.  Deși arată foarte frumos, acesta este sensibil la noroi, sare, praf, umiditate, fiind adecvat purtării în sezonul de vară fără precipitații. Cu toate acestea, este un material doarte plăcut, din care se poate confecționa o încălțăminte elegantă și comodă.

Pielea poate fi și sub forma pielii lăcuite, aceasta fiind adecvată mai ale unui tip de încălțăminte luxos și elegant; după ce pielea este foarte bine netezită, acesteia i se aplică un lac care face din acesta un material lucios. Acest tip de piele este sensibil, se poate zgâria cu ușurință, deci ar fi mai adecvați pentru o purtare mai rară, dar în ocazii speciale, atunci când dorești ca impactul prezenței dumneavoasta doriți să fie foarte mare. Ca și pentru celelalte tipuri de piele, există soluții speciale de îngrijire și protejare a pielii lăcuite; pentru un maxim de elganță, pielea lăcuită se poate combina cu pielea întoarsă, ceea ce conferă o combinație perfectă pentru o încălțăminte specială.

Indiferent de materialul din care doriți să achiziționați încălțămintea, de tipul de piele pentru care optați, încălțămintea trebuie să vă reprezinte, să fie adaptat personalității dumneavoastră și să fie adaptată momentului în care se poartă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *