Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Vârsta anvelopei


Orice anvelopă are o durată de viață care ține de gradul de uzare (uzura fizică a acestuia) și de durata de viață a acestuia (uzura morală a acestuia).

Pentru a se stabli vârsta anvelopei, există niște reglementări legale; astfel, atunci când banda de rulare scade sub 1,6 mm, atunci anvelopa trebuie înlocuită, înseamnă că performanța și siguranța sunt puse în pericol daca se depășește această limită. De asemenea, în cazul în care aceste anvelope au o vechime mai mare de 10 ani, chiar dacă acetea nu au atins această capacitate, tot trebuie înlocuite deoarece se consideră că acestea au expirat. Verificarea anvelopei se face prin analiza peretelui lateral al anvelopei.

Care sunt factorii care influențează durata de viață a anvelopei Goodyear Cargo Marathon ? Contează în primul rând stilul de condus al utilizatorului mașinii, tipul anvelopei, frecvența utilizării mașinii și designul anvelopei.

Sunt câteva elemente pe care trebuie să le aibă în vedere fiecare utilizator de mașină pentru a avea o durată de viați cât mai lungă a anvelopelor, anume să se asigure presiunea optimă în anvelope, gradul de încărcare a mașinii, viteza cu care se rulează cu respectiva mașină.

De asemenea, anvelopele trebuie să fi montate la un service autorizat, de către operatori cu experiență care vor regla presiunea în pneuri și vor echilibra corect roțile. Un alt element important pentru lungirea duratei de viață a anvelopei este reprezentat de condițiile de depozitare a anvelopelor, deoarece este indicat ca acestea să fie depozitate la o temperatură constantantă, în niciun caz la soare, și pe verticală, de preferat.

Prin urmare întreținerea corectă a anvelopelor determină o durată de viață mai mare a anvelopei. Astfel, se va verifica presiunea din anvelope în mod regulat, așa încât funcționarea acesteia să fie în condiții optime; se vor roti periodic anvelopele așa încât cele care au rulat o perioadă în spate, să fie așezate în față și invers, pentru ca gradul de uzare să fie același pentru toate cele 4 anvelope; roțile trebuie să fie corect echilibrate, tot pentru a evita uzarea în exces a unei anumite anvelope; verificarea periodică a uzurii benzii de rulare așa încât să nu se depășească limita maximă legală de uzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *