Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Tot ce trebuie să știi înainte de a achiziționa un apartament vechi


Cele mai mult dintre persoanele care cumpără o casă veche își doresc acest lucru din perspectiva sentimentului și energiilor pe care resimt atunci când petrec timpul acasă. Pe lângă valoarea deosebită, din perspectivă arhitecturală, un imobil vechi are o istorie unică și a fost folosit ca și locuință de mult mai multe persoane de-a lungul timpului. Cu toate acestea, un apartament sau o casă veche poate aduce cu sine o serie de probleme pentru un nou proprietar. Nu o spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care ne sugerează să fim pregătiți ori de câte ori suntem în căutarea unui imobil vechi, pe care îl vom folosi pentru traiul de zi cu zi. Ei bine, acest lucru se aplică și în cazul achiziționării unui apartament, cu scopul de a-l transforma într-o investiție. Descoperă în următoarele rânduri toate caracteristicile pe care este indicat să le iei în considerare, în special atunci când te gândești să cumperi un apartament vechi.

  1. Care este anul de construcție al imobilului

Așa cum este de așteptat, anul construcției este cel care setează și prețul de listă al oricărui apartament. Deseori, orașele mari cum sunt București și Cluj au foarte multe clădiri care au fost construite înainte de anul 1992. În același timp, acestea au și un risc seismic ridicat. Tocmai din acest motiv, întrucât viitorul proprietar ar putea avea de-a face cu probleme de acest fel, este de așteptat ca și prețului să fie mai mic decât cel al apartamentelor noi din zonă. Cunoscând acest aspect, atunci când ești în căutarea unui apartament vechi, te-ar putea interesa să eviți orice clădire cu parter flexibil care a fost construită înainte de anul 1977. În mod analog, aceeași regulă se aplică și clădirilor interbelice, care nu dispun de o evaluare preliminară realizată de un specialist în domeniu.

  • Dacă există restanțieri pe lista de întreținere

Orice bloc vechi are, la parter, un avizier pe care este prezentă o listă cu cheltuielile aferente întreținerii, pentru fiecare apartament în parte. Înainte de a face orice achiziție, este foarte important să verifici dacă pe scara blocului există restanțieri. În cazul în care răspunsul este pozitiv, nu uita să verifici suma la care se ridică datoria pe care locatarii o au de achitat. Acest lucru este cu atât mai important cu cât există posibilitatea ca anumite servici și să nu mai fie furnizate, în condițiile în care datoriile nu sunt achitate la timp. Tocmai de aceea, chiar dacă tu ești un bun platnic și nu vei avea întârzieri, din cauza altor vecini vei avea parte întocmai de același tratament.

  • Cine este administratorul de bloc

Orice bloc are un administrator care, teoretic, știe tot ceea ce se întâmplă în interiorul și în exteriorul blocului. Acesta este și cel cu care poți lua legătura, în situația în care descoperi că blocul nu are cutii postale bloc. De altfel, dacă vrei să faci o recomandare de calitate și la preț bun, îi poți oferi administratorului de bloc posibilitatea de a alege orice ofertă de pe cutiipostalebloc.ro.

De acum, achiziționarea unui apartament vechi se va putea transforma într-o joacă de copii, întrucât vei știi care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare la orice pas.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *