Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Sanatate

3 motive pentru care ne este greu să slăbim cu diete

Antrenamentele fizice sunt recunoscute în întreaga lume datorită faptului că pun în mișcare întregul corp. Pe lângă faptul că modelează corpul, anumite exercitii sunt special concepute să lucreze doar grupele musculare pe care ni le dorim. Toate aceste lucruri necesită atât timp, cât și efort fizic. Aceasta este și cauza pentru care mulți dintre noi optează pentru diferite regimuri și diete minune, cu ajutorul cărora speră să obțină o greutate mai mică.

Dietele au fost, sunt și vor fi mereu un punct de interes, cu precădere pentru femei. Acest lucru este determinat de faptul că alimentația influențează în proporție de 80% modul în care arătăm și ne simțim. Pentru a face o schimbare care să se ridice la nivelul așteptărilor noastre, trebuie să avem grijă la anumite aspecte. Chiar dacă urmăm o anumită dietă, este de așteptat ca la un moment dat să nu mai putem pierde în greutate. Acest lucru este determinat de mai mult factori, cei mai importanți fiind:

  1. Concentrarea excesivă pe dietă

Fiecare persoană care se apucă de dietă are ca obiectiv scăderea în greutate. Pe cât de mult ne dorim acest lucru, pe atât de important este să știm ce anume este bine pentru noi.

Alimentația ne ajută să creștem sau să scădem în greutate. Însă, pentru a te bucura de un corp de invidiat, organismul tău are nevoie și de odihnă, de aer curat și de o activitate fizică destul de intensă. Dn acest motiv, va trebui să petreci cel puțin 2 ore pe zi în natură și să ajungi pe la sala de antrenamente (sau să ai la dispoziție un antrenor personal cu care să te antrenezi online). Așa se face că simpla dietă nu te va ajuta să ajungi la obiectivul scontat, în cazul în care nu iei și restul factorilor în considerare.

  •  Consumul de alimente doar la anumite ore

Orice dietă are propriul său program pentru alimentație. Din acest motiv, unele dintre ele propun 5 mese pe zi, în timp ce altele se rezumă doar la două. Inclusiv atunci când optezi pentru dieta americana, este foarte important să cunoști care sunt toate avantajele (și toate dezavantajele) cu care vine.

În cazul în care preferi să mănânci la orele setate de dietă, nu reușești să îi oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie la momentele cheie. Altfel spus, nu mănânci în momentele în care el îți oferă acea senzație de foame. De aceea, organismul nu va reuși să te susțină în procesul de slăbit, întrucât metabolismul va fi dat peste cap.

  • Setarea unor obiective mult prea îndepărtate

La fel ca în orice altă situație, mintea noastră trebuie să fie constant răsplătită pentru ceea ce face. Dacă obiectivul tău este să slăbești, ia în calcul faptul că acest proces este deseori unul de lungă durată. Din acest motiv, și obiectivele setate sunt îndepărtate, ceea ce ne solicită să le reformulăm într-un mod care să ne atragă atenția și să ne mențină interesul.

Chiar dacă nu reușești să pierzi 5 kilograme la fiecare jumătate de lună, organismul tău va avea parte de motivația necesară de fiecare dată când tu te vei bucura de progresul făcut. Multe dintre dietele regăsite în mediul online setează obiective aproape imposibil de atins, tocmai pentru a atrage atenția persoanelor care doresc să piardă câteva kilograme. În schimb, slăbitul nu funcționează așa; orientează-te pe obiective mai apropiate și răsplătește-ți organismul și mintea ori de câte ori ai ocazia.

Menținerea unui stil de viață sănătos este cea mai bună alegere pe care fiecare dintre noi o poate face pentru el. Îmbină o alimentație corectă cu câteva exerciții fizice și bucură-te de cele mai bune rezultate!

Experții Rainz Academy recomandă concentrarea și pe celelalte grupe musculare, iar dacă doriți să obțineți un corp perfect vă sugerăm să apelați chiar acum la sistemul Rainz Protocol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *