Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Ai motive intemeiate sa faci un test Coronavirus! Vezi aici de ce!


In conditiile pandemiei cu virusul Covid 19, efectuarea de testare pcr este mai mult decat necesar. Specialistii recomanda pacientilor testarea rapida pentru a afla daca sufera de aceasta afectiune pentru a se asigura ca pot pleca fara probleme in vacanta in strainatate, ca se pot intalni cu cei dragi fara a exista riscul de a-i infecta si pentru a vedea ca eforturile de a se proteja pastrand distantarea sociala si masca la gura au dat roade.

Test Coronavirus rapid, eficient, contra-cost pentru limitarea raspandirii virusului SARS-COV-2

Efectuarea unui test coronavirus nu este dificila, nu dureaza mult, iar rezultatele sunt furnizate in 24 de ore de la efectuare. Pacientii care doresc sa isi monitorizeze starea de sanatate, cei care au in plan plecarea in concediu in strainatate sau cei care sunt programati pentru consultatii sau tratamente in cadrul clinicilor OK Medical au aces la teste rapide pentru Coronavirus.

Testarea se face individual inclusiv la domiciliul pacientului, inainte ca acesta sa se prezinte la clinica pentru a reduce rsicul de transmitere Covid 19.

Procedura in urma rezultatelor pozitive vs. negative in urma testarii Coronavirus

In cazul in care testul pentru Coronavirus este negativ, pacientii pot sta linistiti si pot repeta testarea la un interval de 5 zile. rezultatul negativ, insa, nu exclude prezenta virusului in perioada de incubatie si transmiterea acestuia.

In cazul in care testul Coronavirus are un rezultat pozitiv, atunci este necesara repetarea testarii in maxim 24 de ore, interval in care se impune carantina. In cazul in care si a doua testare este pozitiva, atunci pacientul are obligatia de a se autoizola si de a intra in carantina. Ulterior, pacientul este obligat sa anunte departamentele de urgenta pentru un test PCR in cazul in care apar simptomele specifice acestei boli sau testarea PCR asimptomatica.

Exista si situatia in care primul test este pozitiv si al doilea negativ, conditie in care se recomanda o a treia testare rapida sau PCR in 24 de ore. Totodata, poate fi si cazul in care primul test este negativ si al doilea pozitiv, caz in care se ignora prima testare si se urmeaza procedura rezultatului pozitiv.

Ce presupune un test Coronavirus?

Testul Covid 19 este un test bazat pe nanoparticule de aur care este utilizat pentru depistarea infectiei cu SARS-COV-2 prin masurarea anticorpilor IgM si IgG di sangele colectat din deget, vena, din ser sau din plasma. Kiturile de testare sunt foarte usor de folosit, sunt precise, rezultatele pot fi observate cu ochiul liber in maxim 10 mnute.

Anticorpii detectati prin intermediul acestui test indica faptul ca persoana a avut un raspuns imunitar la Covid 19, indiferent daca exista sau nu simptome in cazul pacientilor. Cea mai buna modalitate de a combate infectia depistata cu ajutorul testului este izolarea. Diagnosticul rapid este foarte important, mai ales la pacientii asimptomatici care trebuie sa se auto-izoleze pentru a nu raspandi infectia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *