Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Avem apa calda si caldura la discretie cu panorui solare pentru apa calda si fotovoltaice


De cand ne-am mutat la casa am avut o problema constanta. Apa. La bloc ai apa la canal, ai apa calda cat vrei cu o centrala mai ieftina, dar la casa ce te faci daca nu ai gaze in zona. Daca iti propui sa gasesti solutii ele apar imediat. De pilda noi am hotarat sa montam panouri solare pentru apa calda si sa scapam de gaze si de tot ce inseamna trasul gazelor. Practic am comandat niste panouri solare fotovoltaice, care se folosesc de radiatia solara pentru a o transforma in energie si a asigura incalzirea apei si a locuintei in toate sezoanele.

Pe langa faptul ca sunt niste costuri destul de mici si investitiile se amortizeaza rapid, cu un set de panouri solare pentru apa calda poti sa ai independenta dorita, energia inmagazinata fiind suficienta pentru o casa intreaga. Rezistenta mare la socuri si la schimbari de temperatura si umiditate, numarul mare de variante si de dimensiuni disponibile, montajul simplu si functionarea perfecta timp de peste 30 de ani, garantia extinsa, iata doar cateva avantaje ale unor panouri solare fotovoltaice pentru locuinta. Din momentul in care le-am montat nu am mai avut probleme cu apa calda, am avut-o la discretie oricand am dorit, panourile au functionat bine si nu au avut greutati prea mari, le-am putut monta si pe acoperis, dar si la nivelul solului, pentru o cantitate cat mai mare de energie inmagazinata.

Firma care ni le-a adus si ni le-a montat ne-a invatat si cum sa le intretinem, cum sa le stergem si sa le curatam, cum sa le ferim de conditii meteo extreme. In cativa ani am recuperat si banii, am avut si caldura si apa calda oricand am dorit, energia electrica ne-a costat mai putin pentru ca am avut de la alte panouri si energie pentru iluminat locuinta.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *