Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Tech

Ce este si cum te ajuta un recuperator de caldura?

Chiar daca nu aveti prea multe cunostinte tehnice ati auzit chiar si in treacat de un dispozitiv modern numit recuperator caldura, un device foarte popular chiar si in tara noastra. Recuperatorul de caldura este un fel de schimbator de caldura care foloseste caldura de la o sursa externa.

El este folosit in ventilarea incaperilor de toate marimile, din spatii rezidentiale si industriale. Principiul de functionare este foarte simplu. Aerul cald care este evacuat din incapere cedeaza caldura aerului care e admis de afara prin peretii unui schimbator de caldura. Coeficientul de eficienta energetica e si de 91%, aerul e purificat si racit si pe timp de iarna e reincalzit pentru o atmosfera placuta in toate incaperile.

Unele modele de recuperator caldura nu au filtre asa ca alimentarea incaperilor cu aer proaspat este mult mai simpla. Aerul conditionat functioneaza pe o perioada mai scurta vara, se face economie la energie si atmosfera va fi mereu placuta. Montarea recuperatorului este simpla, rapida, el se monteaza in partea superioara a unui perete exterior. Odata montat recuperatorul isi va face treaba fara zgomot mare si cu un minim de curent electric consumat.

Prin folosirea recuperatoarelor se evita umiditatea ridicata, mucegaiul si igrasia, dimensiunile compacte si ascunderea mecanismului principal in perete, vizibilitatea redusa a sistemului complex de ventiltie ii sporesc eficienta. In unitatea de lucru nu se acumuleaza bacterii si germeni pentru ca partea activa a recuperatoarelor moderne este facuta din cupru.

Fluxul de aer nu se amesteca pentru ca admisia si evacuarea aerului se face simultan, curatarea la cativa ani a partilor active este simpla si costa foarte putin, deci costurile cu intretinerea scad simtitor. Cu recuperatoarele de caldura veti avea ventilatie foarte buna in fiecare incapere, lucrul va fi mai simplu in camerele respective, aerul curat si proaspat va schimba complet atmosfera pentru o eficienta sporita a activitatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.