Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cat de des sa folosim dezinfectanti pentru maini pentru a avea efect?


In ultima perioada, in contextul pandemiei, din ce in ce mai multe persoane au inceput sa foloseasca dezinfectanti pentru maini in mod regulat. De altfel, recomandarile specialistilor sunt clare la acest capitol: trebuie crescuta frecventa spalarii mainilor cu apa si sapun, precum si folosirea dezinfectantilor intre aceste intervale. Cu toate acestea, inca exista unele nelamuriri cu privire la modul in care frecventa folosirii dezinfectantilor ajuta la combaterea raspandirii efectelor pandemiei.

Cand trebuie sa folosesti dezinfectanti pentru maini?

La nivel global, centrele pentru combaterea pandemiei recomanda folosirea de dezinfectanti pentru maini oricand nu ai acces la spalarea mainilor cu apa si sapun. Exista multe circumstante in care poti folosi dezinfectantii, cum ar fi dupa atingerea unei suprafete comune. In aceasta categorie intra si folosirea dezinfectantilor dupa ce atingi un carucior sau cos din supermarket, dupa ce atingi bancnote sau monede, dupa apasarea butoanelor din lift sau atingerea clantelor.

Cat de des trebuie practicat acest obicei?

Cu totii cunoastem cel putin un individ preocupat de igiena, care este mereu “inarmat” cu dezinfectanti pentru maini. De asemenea, stim si de parintii grijulii care au mereu la ei un stoc intreg de servetele dezinfectante, cu care sterg orice suprafata sau jucarie a celui mic. Sau acel coleg de serviciu, care sterge constant suprafata de lucru si foloseste dezinfectanti pentru maini odata la 10 minute. Chiar daca pare un obicei compulsiv, folosirea acestor produse este foarte recomandata si incurajata in medii precum:

  • cantine si restaurante;
  • spitale si ospicii;
  • case de ingrijire pentru cei in varsta;
  • cabinete medicale private;
  • spatii de birouri deschise;
  • cazinouri si casierii.

In oricare dintre mediile descrise mai sus, raspandirea microorganismelor poate avea o rata mult mai ridicata, motiv pentru care este indicat sa ai la indemana dezinfectantii potriviti. Spre exemplu, poti tine un recipient cu dezinfectanti pentru maini (500-1000ml) in torpedo-ul masinii, pentru folosirea dupa cumparaturi, dar si un recipient de dimensiuni reduse (50ml) in buzunar sau poseta, pentru a putea fi folosit oricand, precum dupa folosirea mijloacelor de transport in comun.

Pentru casa sau birou, poti opta pentru produse de dezinfectare in recipient de capacitate mai ridicata, precum cele de 3l sau de 5l de la https://www.dezinfectanti.ro/! Acestea beneficiaza de un ambalaj de tip “bag-in-box”, avand robinet incorporat, astfel ca actiunea de dezinfectare a mainilor devine mult mai simpla si mai rapida!

Asadar, pentru un mediu cu un grad mijlociu de risc, este recomandat sa folosesti dezinfectantii speciali o data la fiecare ora, atunci cand nu ai acces la o sursa de apa si sapun. Pentru mediile cu un grad ridicat de risc, trebuie avut in vedere regulamentul specific fiecarei activitati, precum folosirea dezinfectantilor dupa fiecare pacient/client etc.

In concluzie, pentru a te asigura ca nu ramai niciodata fara aceste produse, comanda-le de pe dezinfectanti.ro, site-ul tau dedicat protectiei la orice ora! Ai parte de produse de cea mai buna calitate, la un pret competitiv, cu eficienta confirmata de catre autoritatile in domeniu. Nu in ultimul rand, aceste produse contin emolienti de calitate, care nu afecteaza tegumentele nici dupa folosiri repetate, nu lasa pielea lipicioasa, avand in acelasi timp si un parfum floral placut. Descopera toate ofertele si comanda online!

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *