Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

De ce ai nevoie de un sistem de filtrare al apei cu UV


Dupa ce au aparut sistemele de apa curenta ne-am gandit cat de usor este sa ai resursa aceasta vitala, apa, la dispozitia ta. Dar in timp tevile si tot ce tine de acest sistem au imbatranit, sunt mai uzate, ceea ce afecteaza si calitatea apei. Sistemele de filtrare, diverse tehnologii, pot remedia aceasta problema.

Magazinele de profil, cum este si Shop Einstal, pun la dispozitie sisteme variate de filtrare pentru apa menajera: statii de dedurizare, sterilizare UV, filtre, sisteme de osmoza inversa de asemenea. Alegerea corecta tine de nevoile fiecaruia in raport cu bugetul si cantitatea de apa consumata zilnic sau modul in care functioneaza un astfel de sistem, ce actiuni si costuri implica.

Sterilizatoare de apa cu UV

Concret, apa trece printr-o sursa de lumina ce va deteriora ADN-ul microorganismelor. Ce este important tine si de faptul ca nu vor fi adaugate substante de dezinfectie, diversi compusi chimici care distrug microorganismele, dar au efect asupra gustului apei spre exemplu. Asadar, compromit alte calitati ale lichidului. Sterilizatoarele UV nu schimba cu nimic gustul, mirosul apei, nu polueaza si in plus sunt usor de intretinut.

Conform statisticilor si studiilor efectuate, un astfel de sistem este capabil sa actioneze asupra 99,9% din microorganisme, bacterii, alge, fungi si alti paraziti ce se pot gasi in apa.

Cum alegi sistemul de sterilizare al apei

Din varietatea de tipuri care exista trebuie sa ai in vedere puterea lampii. Spre exemplu, cele de pana la 6 W sunt recomandate pentru cantitati mici de apa, cum sunt acvariile si vor fi parte din sistemele de osmoza. Cele de pana la 25 W pot fi montate direct pe teava de apa rece; la lampile UV cu putere de pana la 55 W regasim recomandarea de a fi folosite pentru dezinfectarea sistemelor casnice, iar cele de 210 pana la 630 W sunt pentru sisteme industriale.

Durata de viata a unui astfel de sistem poate fi de asemenea relevanta. In medie, o lampa de sterilizare a apei cu UV are durata de exploatare de pana la un an.

Importanta este si capacitatea de filtrare. Sistemul trebuie sa fie capabil sa filtreze cantitatea de apa necesara tie zilnic, un volum ce difera in functie de numarul de membri spre exemplu. Capacitatea de filtrare este dictata deci de viteza cu care acest sistem isi face treaba si realizeaza procesul in sine.

Care este pretul unui sistem de tip sterilizator cu UV

La Shop Einstal vei gasi doua dintre aceste tipuri de sterilizatoare. Acestea au un pret rezonabil, ce graviteaza in jurul sumei de 2.000 de lei. Vin la pachet cu garantii aferente asa cum sunt ele oferite de producator.

O alternativa a acestora pot fi sistemele cu osmoza inversa, ceva mai accesibile decat sterilizatoarele cu UV. Oricare ar fi alegerea, cert este ca filtrarea si tratarea apei se impune pentru a spori calitatea ei. Chiar daca apa de robinet pare sa aiba o sursa sigura de alimentare, reteaua in sine de distributie poate contribui la prezenta in apa a microorganismelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *