Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Despre patria vesnica in care curge lapte si miere, nu sunt copii sau oameni bolnavi, de fapt locul unde nimeni nu imbatraneste, am auzit vorbindu-se din copilarie.

Este un loc in care ai de toate si mai ales in care trebuie sa fii cuminte de toot, sa nu fi expulzat. Ni se vorbeste atat de frumos despre patria vesnica, incat ne mai impacam cu ideea despartirii de cei dragi si a parasirii tarii in care ne-am nascut.

Asa, moartea este metaforizata si se tranforma in marea intalnire dintre cei dragi, menita sa curme dorul celor ramasi fata de dorul celor plecati.

In realitate, prima patrie este ultima, in sensul ca nu poate fi inlocuita de altceva in sufletul omului, tocmai de aceea au aparut servicii de repatrieri.

Omul care isi afla sfarsitul dincolo de hotarele tarii, tanjeste dupa locurile copilariei sale, iar apartinatorii au datoria morala sa il aduca in conditii decente, adica sa apeleze la una dintre cele mai bune firme care are experienta in transport decedati din statele europene in Romania.

Calatoria catre patria vesnica trebuie sa fie perfecta, iar firmele bune specializate in repatrieri stiu sa o organizeze foarte bine.

Nu este deloc usor sa pui la punct totul, dar spiritul de echipa si experienta isi spun cuvantul, iar apartinatorii vor fi multumiti de modul decent in care decurge ceremonia!

Problema financiara este clarificata de la inceput. Firma este de o onestitate iesita din comun si prin operatorii sai de servicii funerare comunica pretul pe loc.

Consilierea atat de necesara este oferita gratuit si cat este necesar ca familia sa inteleaga ca nu se poate sustrage acestei experiente dramatice. In cadrul consilierii se prezinta programul detaliat al repatrierii si operatorul funerar este dispus sa tina cont de toate dorintele familiei, in masura in care acestea se pot indeplini.

Ca sa aveti idee cat efort implica o repatriere, tineti cont de operatiunile care se efectueaza in acelasi timp ca repatrierea sa nu intarzie:

1. Intocmirea dosarului de repatriere, fara de care transportul funerar international nu este permis. Pentru acest lucru se impune ca membri echipei de repatriere din tara unde a avut loc decesul sa interactioneze cu institutiile statului respectiv.

2. Pregatirea trupului neinsufletit, care inseamna: toaletare, imbalsamare, imbracare si asezarea corecta in cele doua sicrie obligatorii: unul din zinc si altul din lemn masiv. Inscriptionarea crucii si gasirea unor haine elegante pe masura decedatului, potrivite ceremoniei. La cererea familiei se face si un machiaj discret al fetei ca imaginea decedatului sa semene cu cea din timpul vietii.

3. Sigilarea si manipularea sicrielor. Sa nu va ganditi ca este usor de dus dintr-un loc in altul sau de urcat in masina doua sicrie asezate unul in altul, plus greutatea decedatului!

4. Pregatirea masinii funerare autorizate si transportul la mii de kilometri, realizat de soferi responsabili, politicosi si empatici.

Pentru toate aceste operatiuni pe care nicio familie din lume nu ar putea sa le faca singura, pretul porneste de la 990 de euro, fiind cat se poate de onest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.