Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Idei de afaceri – producția accesoriilor din piele


Chiar dacă accesoriile din piele pot fi cumpărate aproape oriunde, produsele unice, create manual, sunt la mare căutare în ziua de azi. Deci, dacă dovediți perseverență și răbdare, puteți dezvolta o afacere prosperă din producția articolelor din piele.

Puteți învăța despre prelucrarea pielii din diverse cursuri, vizionând tutoriale pe Youtube sau prin proprie practică, încercând și învățând din greșeli, apoi socializând cu alte persoane pe forumurile specializate de pe Internet. Pentru a stăpâni cu succes această abilitate, aveți nevoie în primul rând de anumite calități personale, anume capacitatea de a lucra cu propriile mâini și de a face produsul perfect. Experiența și competența în domeniul promovării produselor vor reprezenta, de asemenea, un mare plus.

Unde să începeți o asemenea afacere?

Pentru a începe, trebuie să vă aprovizionați cu echipamente de lucru. Pentru început, aveți nevoie de o mașină de cusut pielea. Fără îndoială, puteți economisi bani achiziționând o mașină care a mai funcționat (second-hand). Dacă nu angajați o persoană cu experiență în utilizarea mașinilor de cusut industriale și cu o înțelegere corectă a principiilor mecanismelor acesteia, această opțiune nu va da rezultate.

În plus față de mașina de cusut, veți avea nevoie de alte echipamente pentru lucru, în special, de o presă li de rafturi pentru instalarea accesoriilor. Inventarul de echipamente și instrumente depinde în mare măsură de felul articolelor din piele ce intenționați să produceți. De exemplu, dacă doriți să executați toate produsele exclusiv manual, atunci nu va fi nevoie să cumpărați o mașină de cusut, fiind suficient să achiziționați doar ață cerată, ace de cusut speciale și degetare.

Odată ce veți dezvolta și înțelege detaliile activității, veți avea nevoie de noi instrumente dar le veți refuza pe unele dintre ele, deoarece este posibil să nu vi se potrivească exact. Nu trebuie să uitați de principalul lucru: consumabilele. Atât pielea în sine, cât și substanțele chimice vor fi necesare pentru a lucra cu ea: lipici, lacuri de protecție pentru prelucrarea pielii de tip hidrofug, lucios, etc.

Punct de lucru

Dispozitivele pentru prelucrarea pielii nu sunt foarte voluminoase și, prin urmare, un mic atelier poate fi organizat chiar în propria locuință. Totuși, producția de serie va necesita în continuare anumite condiții. Înainte de orice, trebuie să aveți grijă ca iluminarea în atelier să fie cât mai bună. Acest lucru vă va proteja vederea, ce poate suferi după o activitate îndelungată și migăloasă cu pielea. Este recomandat să instalați lămpi cu becuri LED.

O altă cerință importantă este o bună ventilație sau capacitatea de a ventila camera. Când lucrați cu piele, va trebui să utilizați adezivi și diferiți compuși ce conțin acetonă sau componente similare dăunătoare, cu miros puternic. În plus, veți avea nevoie de un depozit, deoarece pielea trebuie păstrată în role sau în straturi, ca să nu crape sau să se încrețească.

Ținând cont de toate acestea, este recomandat să organizați atelierul fie într-o cameră separată, fie să îl scoateți complet din apartament și să-l plasați într-un garaj, de exemplu.

Vânzare

Un alt canal important de vânzare este mediul online și nu trebuie să neglijați oportunitățile oferite de acesta. Primul lucru care se poate face în acest sens este vânzarea de produse prin intermediul unui site propriu. Totuși, nu este necesar să se investească în crearea și promovarea acestuia. Pentru început, merită să încercați astfel de metode, cum ar fi vânzarea de produse prin rețele sociale (pagină Facebook) sau site-uri de anunțuri.

Creditare

Dacă ideea de afacere vă surâde, dar nu aveți banii necesari, nu trebuie să vă faceți griji. Pentru un credit rapid online nebancar, n-aveți nevoie decât să contactați una din cele 13 instituții financiare nebancare (IFN) ce activează legal în România și suma necesară va intra aproape instantaneu în contul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *