Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Idei de amenajari pentru camera copiilor


Ideal ar fi, la un moment dat, ca toti copiii tai sa doarma in camera lor. Acesta este planul pe termen lung, insa, cand sunt mici, chiar daca au amenajat camera lor, vor opta sa doarma cu tine, indiferent de motivul real: frica de mostrii inexistenti sub pat sau in debara, faptul ca pot fi rapiti in somn de un necunoscut sau pur si simplu le lipseste dragostea ta, in timpul noptii. Dar sa privim partea buna a lucrurilor, la un moment dat, mai ales daca vorbim despre baieti, acestia vor dori sa dorma in propria lor camera. Daca ai doi sau mai multi copii, stii si tu ca ai la indemana o sumedenie de optiune de amenajare a cameri lor. Psihologii dar si expertii in parenting recomanda ca acestia sa doarma in aceeasi camera, pentru a se creea, inca de mici, o legatura foarte stransa intre ei. Poti opta pentru amplasarea unui pat matrimonial, in care sa doarma amandoi, in acest fel putand sa te aciuiesti chiar si tu langa ei, in anumite nopti.

O alta alternativa ar fi cate un pat de o persoana, plasat unul langa altul si despartite de o comoda, dar si varianta unui pat supraetajat. Trebuie sa alegi insa cea mai buna alternativa, tinand cont de personalitatea copiilor tai. Daca acestia sunt foarte apropiati si nu doresc sa se desparta prea mult poti amana ideea unui pat supraetajat pentru a nu-i speria.

Nu uita si de capitolul curatenie si aerisire. Daca nu te descurci cu treburile casnice, apeleaza la o firma de curatenie din Craiova, pentru a putea oferi copiilor tai tot confortul de care au nevoie.

In camera copiilor, specialistii recomanda sa nu existe niciun aparat electrocasnic de genul televizor sau calculator pentru a nu le perturba somnul. Acestea pot fi amplasate in camera de joaca sau de invatat. In cazul in care nu ai la dispozitie un numar foarte mare de camere, acesta fiind chiar limitat, te sfatuim sa lasi calculatorul si televizorul doar in living. In acest mod, copiii vor putea fi controlati mai atent asupra timpului petrecut in afat acestora.

Tot in camera copiilor, este imperios necesar sa le asezati mai multe dulapuri, in care hainele sa fie aranjate aerisit, pentru ca copiii sa fie invatati de mici sa se gospodareasca singrui, adica sa isi ia diverse obiecte de vestimentati. Nu uitati nici de prezenta unui cos de rufe murdare, pentru a-i disciplina mai usor. Evident acesta poate fi amplasat si la baie, dar in camera lor, le va fi mai usor sa se organizeze si sa le puna la spalat.

Decoratiunile sunt insa, din punctul de vedere al unui copil, cel mai important aspect dintr-o camera. Fie ca apelezi la un pictor profesionist care sa le realizeze diverse desene pe perete, fie ca decizi sa apelezi la aplicarea unor stickere decorative, nu uita ca incaperea lor trebuie sa fie cat mai primitoare, in primul rand pentru ei. In asa fel ai certitudinea ca cei mici isi vor dori sa petreaca cat mai mult timp in camera lor.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *