Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Până la ce vârstă durează alăptarea la sân?


Alăptarea este un subiect sensibil pentru mame, întrucât fiecare are un corp diferit, care răspunde în mod distinct cererii bebelușului sau care, în unele cazuri, nu mai poate produce lapte. Totuși, în cele mai fericite situații, Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca mămicile să alăpteze exclusiv până la vârsta de 6 luni, moment în care se poate începe perioada de diversificare, iar apoi se continuă cu alăptatul la sân – concomitent cu alimentația diversificată – până când laptele se va termina sau bebelușul nu va mai cere, de regulă undeva în preajma vârstei de 2 ani sau chiar mai târziu.

Laptele matern aduce numeroase avantaje copiilor, cum ar fi diminuarea riscului de a suferi de infecții periculoase, minimizarea riscului de a se îmbolnăvii de boli cronice infantile, dar ajută și la controlul optim al greutății, astfel încât bebelușul să nu fie predispus nici la obezitate, nici la anorexie.

Alăptarea la sân stimulează și dezvoltarea cognitivă a bebelușului, dar ajută și la solidificarea relației dintre mamă și copil, în special dacă alăptarea se efectuează și prin contactul piele pe piele al amândurora, o tehnică foarte cunoscută.

Pe alaptarealasan.ro aveți acces la mult mai multe informații despre procesul de alăptare. Site-ul vă va îndruma către categoriile sale cu privire la alimentația în timpul alăptării, dar și cu privire la posibilele probleme de sănătate pe care le poate avea mama din această cauza. Tot pe site veți găsi și informații despre diversificare și cum se gestionează aceasta concomitent cu alăptarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *