Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Scurta introducere in Power BI si importanta acestui program pentru compania ta


Power BI reprezinta o solutie moderna si inteligenta, o colectie completa si complexa de servicii si caracteristici online care permite utilizatorilor sa gaseasca si sa vizualizeze date, sa partajeze informatii si sa colaboreze in moduri noi si intuitive.

Power BI este un serviciu care ajuta utilizatorii sa creeze tablouri de bord, sa partajeze rapoarte, sa se conecteze direct la toate datele importante pentru compania lor si sa le incorporeze. In plus, acesta este un instrument dedicat de creare a rapoartelor care permite crearea si afisarea unor tablouri de bord interactive, ce pot fi create si actualizate din mai multe surse de date.

Variantele existente pe piata ale instrumentului Power BI

Power BI este un instrument puternic la care foarte multi oameni de afaceri au acces. Exista pe piata mai multe versini ale acestui produs:

  • Power BI Desktop care poate prelucra datele si permite utilizatorilor sa creeze vizualizari si rapoarte;
  • Power BI Pro care pe langa beneficiile anterior mentionate ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si publica rapoartele in cloud. Aceasta varianta include vizualizare, colaborare si actualizare in timp real.
  • Power BI Premium care are un pret mult mai ridicat si este folosit la nivelul marilor corporatii, oferind server dedicat in cloud pentru stocarea si procesarea datelor.

Ce caracteristici Power BI atrag atentia utilizatorilor si trebuie intelese de la bun inceput?

  • Numarul de conectori disponibili este prima si cea mai importanta caracteristica ce atrage atentia utilizatorilor. Cu alte cuvinte, acestia au oportunitati de conectare la diferite tipuri de fisiere si la o multime de tipuri de baze de date, servicii Microsoft sau servicii online.
  • Interfata este un alt element important care atrage atentia utilizatorilor. Pactic, elementele din MS Office sunt deja familiare utilizatlrilor, fiind adaugata o zona de editare a graficelor si de adaugare a filtrelor care se aseamana celor din Google data Studio. Utilizatorii programului pot folosi toate zonele de lucru: cea pentru raportul efectiv, cea pentru sursele de date conectate si cea pentru administrarea legaturilor dintre diferite tabele.
  • Graficele disponibile in Power BI reprezinta o surpriza foarte placuta, utilizatorii avand la dispozitie pictograme pentru cateva zeci de tipuri diferite de grafice.
  • Dashboardul permite utilizatorilor sa vizualizeze date, sa insereze butoane de navigare, zone de text, imagini si forme.

Power BI transforma rapid datele in informatii pe un singur ecran

Utilizatorii care se conecteaza la Power BI vor constata cu placere ca datele le sunt afisate intr-un tablou de bord complet si complex, sumarizand valori importante din setul de date, incluzand valori ale vanzarilor, obiective lunare, venituri sau cheltuieli. De asemenea, acest instrument de business permite utilizatorilor sa controleze programul de actualizare si frecventa pentru setul de date si sa urmareasca evolutia valorilor interogate.

Power BI ofera personalului posibilitatea conturarii si intelegerii unor scenarii variate pe baza datelor prezentate. Pregatirea datelor nu mai dureaza mult timp, iar utilizatorii au posibilitatea sa selecteze, sa transforme si sa combine datele din mai multe surse cu doar cateva click-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *