Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Agricultura

Sfaturi pentru agricultorii la început de drum

ghivece suspendat

Entuziasmul este o trăsătură admirabilă pentru grădinarul începător care tocmai a montat un solar și dorește să înceapă activitatea. Totuși, înainte de a experimenta fără documentare, este bine să te asiguri că eforturile merită, așa că iată câteva sfaturi importante pe care ar fi bine să le urmezi. 

Ca și în cazul oricărei noi aventuri, este importantă stabilirea unei baze solide, asta pentru a fi cu un pas mai aproape de succes.Cu multă răbdare, plantele din solarul tău vor rodi, iar tu le vei putea gusta sau admira împreună cu cei dragi.

Investește în accesoriile importante

Atunci când vrei să ai o cultură sănătoasă și roditoare este foarte important să investești într-un solar profesional și în accesorii pe măsură. De exemplu, atunci când plantezi flori, trebuie să îți dotezi solarul cu ghivece suspendate, rezistente la temperaturi extreme. Acestea au un beneficiu în plus față de ghivecele obișnuite, deoarece nu necesită farfurie pentru scurgerea apei în exces. 

Monitorizează temperatura din solar

Poate cel mai important echipament pe care îl vei cumpăra, termometrul te va informa când să aerisești solarul, care sunt zonele ce necesită mai multă umbră, dar și care zonă trebuie răcită. Niciun grădinar începător nu ar trebui să uite de termometru, un detaliu deosebit de important. 

Menține solarul organizat

Ar putea părea o corvoadă la momentul respectiv, dar întotdeauna trebuie ca lucrurile să fie la locul lor. Vei fi bucuros că ai făcut-o atunci când vrei spațiu pentru plante în ghivece și când ai nevoie de un loc pentru a le pune. În plus, grămezi de echipamente nefolosite ar putea fi atrăgătoare pentru melci și ați dăunători care abia așteaptă să atace cultura.

Oferă spațiul necesar plantelor

Pregătește-te pentru creșterea plantelor evaluând de cât spațiu vor avea nevoie acestea, în așa fel încât să ajungă la maturitate fără nicio problemă. Supraaglomerarea poate limita creșterea plantelor, deoarece acestea concurează pentru spațiu și lumină. Acest stres poate face plantele mai susceptibile la boli și la daune cauzate de insecte.

Începe activitatea cu plante mai puțin sensibile 

Începerea eforturilor de cultivare în seră cu plante care sunt ușor de cultivat te va ajuta să înveți pas cu pas și să nu suferi pierderi majore. Salata verde, busuiocul și alte ierburi sunt câteva opțiuni vegetative ideale. Cultivaea de roșii, castraveți fără semințe, vinete și ardei iute trebuie să se facă atunci când ai mai multă experiență și când poți să evaluezi din timp anumite riscuri ce pot să apară. 

Agricultura este un domeniu cu adevărat fascinant care, odată ce te-ai obișnuit și ai căpătat experiență, poate să devină principala sursă de venit a familiei. Totuși, până la acel moment, trebuie să treci prin câteva etape și să înveți cât mai multe, în așa fel încât să poți cultiva chiar și plante ceva mai pretențioase, care necesită o atenție deosebită. 

Cel mai important lucru este să faci totul pas cu pas și să investești în produse de calitate, atât în ceea ce privește solarul și accesoriile de protecție, cât și în ceea ce privește plantele pe care le cultivi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.