Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Tratament parodontoză, invenție 100 românească – Doctor Bogdan Vlădilă


Sângerările, inflamaţiile şi disconfortul gingival sunt simptome adesea ignorate de majoritatea oamenilor, dar care, netratate pot duce la afecţiuni grave pe termen lung, sau chiar la pierderea dinţilor. Boala cea mai des întâlnită în astfel de cazuri este parodontoza, cum se manifeste şi care este tratamentul pentru aceasta afecţiune vom afla în cele ce urmează.

Parodontoza sau îmbolnăvirea parodonţiului (ţesutul ce susţine dinţii) implica mai multe aspecte, care adesea debutează insesizabil pentru pacienţi şi are un final incert. Semnele incipiente ale parodontozei, care sunt adesea trecute cu vederea sunt:

 • inflamaţiile gingiei
 • sângerările trecătoare
 • precum şi disconfortul gingival.

Factorii care duc la apariţia parodontozei sunt:

 • O igienă deficitară
 •  Fumatul
 •  Bolile sistemice (diabetul)
 •  Alimentaţia bogată în săruri minerale şi săracă în fructe
 •  Stresul
 • Unele medicamente
 • Diverşi factori hormonali (ca în cazul gingivitei de sarcină)
 • Componenta genetică este şi ea prezentă, creând o predispoziţie pentru acest tip de îmbolnăviri pentru persoanele expuse la factorii cauzatori.

Astfel cei care au părinţi ce suferă de îmbolnăviri parodontale trebuie să fie mult mai atenţi la factorii de îmbolnăvire.

Pentru în ziua de astăzi tehnologia avansează pe zi ce trece, începând cu anul 2017 pe piaţă a apărut un produs romanesc numit Electronic Stem Generator, brevetata de Dr. Bogdan Vlădila în peste 28 de țări, fiind testat clinic la câteva din cele mai renumite centre de cercetare din Europa, şi certificat de Uniunea Europeană. Sistemul de recuperare este folosit cu succes până în prezent în Marea Britanie, Franța, Bulgaria, Elveția și România.

Doctorul Bogdan Vlădila, inventatorul acestui dispozitiv explica ce reprezintă de fapt Electronic Stem Generator şi cum funcţionează. Aşadar, Electronic Stem Generator este un dispozitiv realizat de o echipă de cercetători români, care are rolul de a preveni apariţia ridurilor, a cearcănelor, căderea părului său apariţia parodontozei, prin proliferarea celulelor progenitoare (sau celule stem, cum mai sunt denumite) în urma unei frecvenţe electromagnetice. Acest proiect este coordonat de către Bogdan Vlădila, specialist în stomatologie, în urma unei finanţări prin fonduri Europene.

Cum se foloseşte acest dispozitiv?

Pentru folosirea acestui dispozitiv trebuie ca pacientul să utilizează gutiera acasă în perioadele libere decise de el (fie în timp ce priveşte la TV, fie în timp ce citeşte o carte). Atât timp cât gutiera este prezentă în cavitatea bucală, se emite o frecvenţă specifică, care stimulează propriii factori de regenerare şi ca rezultat ţesuturile devin mai aderenţe de dinte sau de implantul dentar. În acelaşi timp se observă şi obţinerea unei consistenţe mai bune a gingiei şi transformarea culorii roşu închis într-o culoare roz deschis, caracteristică stării de sănătate gingivală.

De asemenea, este un aparat care şi-a dovedit cu succes eficienta în domeniul frumuseţii, astfel încât invenţia are rezultate spectaculoase şi în cometica. Doctorul Bogdan Vlădila explica faptul că are un efect de lifting facial, după doar două luni de utilizare, fără injecţii, laser sau alte proceduri traumatizante pentru piele. Aparatul acţionează asupra ridurilor esenţiale de la nivelul fetei, apărute la ochi şi sub ochi, în jurul gurii sau în zonele laterale ale obrajilor. Dacă injecţia acţionează sub piele, împingând-o spre exterior prin tot felul de substanţe, undele electromagnetice acţionează asupra pielii, modificându-i consistența.

Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *